Historia

naapurilta lainattua kalustoa

Rannikon Puutarhan toiminta on alkanut harrastuksena Raija ja Esko Rannikon maatilkulta. Esko alkoi  viljellä kurkkua 1976 ja kehitteli siinä sivussa kurkun kylvökoneen, joita myi muille kurkun viljeilijöille. 1970 –luvun lopulla Raija mainitsi että olisi kiva saada pellolle muutama rivi mansikkaa.

Esa syntyi perheeseen 1981. Hän oli toimelias jo poikavuosinaan.

Esa ja punainen traktori

Nykyinen yrittäjä Esa Rannikko oli 15 –vuotias, kun Halikossa oleva Koskenpään tila tuli myyntiin. Ostopäätös tarkoitti peltopinta-alan kolminkertaistumista. Lama oli vähentänyt Raijan ja Eskon töitä tehtaassa ja Esa tokaisi vanhemmilleen: ”Minä kyllä myyn sen mitä te kasvatatte.”

Esa myikin mansikkaa ja kurkkuja tienvarsilla ja Salon torilla R&E Rannikon nimissä sloganilla ”Kotimaista kotiin”. Parikymppisenä Esa marssi Prismaan ja teki myyntisopimuksen vanhempiensa viljelemistä kurkuista ja mansikoista työskennellen samalla Osuuskaupan maatalousmyyjänä.

rannikkopuutarhalogo1

Vuonna 2009 tehdyn sukupolvenvaihdoksen aikaan Esalla oli suuret suunnitelmat valmiina puutarhan kehittämiseksi. Logo uudistui perheen seinällä olleen mansikkataulun mukaiseksi ja sloganiksi valikoitui ”Herkkuja suoraan tilalta!”

Eeli2015

2011 Esa oli löytänyt rinnalleen Iinan ja Rannikon seuraava sukupolvi sai alkunsa. Eelin syntymä vei perheen esikoisen sairaalahoitoon Helsinkiin, jossa Esan huomio kiinnittyi   pääkaupunkiseudun kauppojen mansikkatarjontaan. Ajatus logistiikan laajenemisesta pääkaupunkiseudulle oli jäänyt Esan mieleen.

inex_varastorekat

2013 Rannikon Puutarha solmi toimitussopimuksen HOK:n kanssa, ja yhteistyö on vuosi vuodelta laajentunut mansikasta käsittäen koko Puutarhan tarjoaman  laajan tuotevalikoiman. Toiminnan laajentuessa tuli ajankohtaiseksi hankkia lisää peltopinta-alaa, ja sopivat peltoalat tulivat myyntiin Halikon kirkolta, hyvien liikenneyhteyksien varrelta. Näin mansikan peltoala on kasvanut alkuaikojen 8 aarista 2020 –luvun alaan: 80 hehtaariin ja työntekijämäärä omasta perheestä satoihin työntekijöihin vilkkaana sesonkiaikana.

Esajameloni

Rannikon puutarhaa on ajanut eteenpäin yrittäjän rohkeus ja usko tulevaisuuteen silloinkin, kun taantuma tai muu murhe ovat vieneet energiaa. Talouden laskusuunta on antanut potkua muutokseen ja pakottaneet ajatukset seuraaviin kasvukausiin. Asiakas on toiminnassamme aina keskiössä ja kuuntelemme asiakkaita herkällä korvalla. Tämä on johtanut uusiin tuoteideoihin sekä toimintatapoihin tilallamme.

Comments are closed.