Avomaankurkkua on viljelty Rannikon puutarhalla jo 1970-luvulla. Tätä tuoreena ja säilöttynä maistuvaa kurkkua saa irtomyynnistä tai laatikoittain.
Martan säilöntäohje: Herkkukurkut
- noin 5 kg avomaankurkkuja
- mustaherukan lehtiä
- tillin varsia ja kukintoja
- pieni pala piparjuurta
- 1 – 2 rkl sinapinsiemeniä
- (valkosipulin kynsiä)
- Liemi:
- 6 dl väkiviinaetikkaa
- 2,5 l vettä
- 400 g sokeria
- 1,5 – 2 dl suolaa
- 1 rkl valkopippuria
- 1 rkl neilikoita
Pese kurkut ja valuta ne.
Lado kurkut tölkkeihin ja pane niiden väliin huuhdottuja mustaherukan lehtiä, piparjuurilastuja, sinapinsiemeniä, runsaasti tillin varsia ja kukintoja sekä halutessasi valkosipulin kynsiä.
Kiehauta liemen aineet. Voit käyttää suolaa pienemmän määrän, jos säilytystula on kylmä.
Kaada liemi kylmänä kurkuille ja aseta päälle kevyt paino ja katso, että kurkut ovat kokonaan etikkaliemen peitossa.
Sulje astia ja säilytä pimeässä ja kylmässä paikassa.