Halloweenin tähtikasviksella, jättikurpitsalla on monet kasvot. Komeasta kurpitsasta on paljon muuhunkin kuin lyhdyksi kuistille.

Jättikurpitsa on iso, pyöreä syksyn symboli, väriltään keltainen tai oranssi. Jättikurpitsasta valmistetaan etikkapikkelssiä, mutta se sopii myös lämpimiin ruokiin. Kurpitsasta leikattuja kuutioita voi paahtaa uunissa, maustaa ja syödä sellaisenaan tai lisätä moniin ruokiin ja keittoihin. Jättikurpitsa on rakenteeltaan hieman kosteampi kuin esimerkiksi myskikurpitsa.
Kurpitsasäilyke
10 annosta
1 l kurpitsakuutioita
- LIEMI
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 8 – 10 kpl kokonaista mausteneilikkaa
- 2 kpl kanelitankoa
- 2 dl väkiviinaetikkaa
- (tillisilppua)
Halkaise kurpitsa ja poista siemenet ja löysä sisus lusikalla kovertaen. Kuutioi kiinteä malto.
Keitä sokeriliemi mausteiden kanssa. Lisää etikka ja kurpitsakuutiot pieni erä kerrallaan. Keitä kuutiot läpikuultaviksi, nosta reikäkauhalla tölkkiin ja laita uusi erä kiehumaan.
Siivilöi lopuksi liemi ja kaada tölkkeihin kuutioiden päälle. Jos haluat, voit maustaa kerrosten välit tillisilpulla.
Resepti: Pirjo Muurinen