Kiekkokurpitsa

Kiekkokurpitsa, Ufo, tai Patty Pan. Tällä kesäkurpitsoihin kuuluvalla kiekolla on monta nimeä.

Kiekkokurpitsan hedelmämalto on pehmeähkö ja miedonmakuinen. Kuori on hiukan paksumpi kuin tavallisen kesäkurpitsan mutta pehmeämpi. Isoimmat kurpitsat kannattaa kuoria.

Kurpitsaa voi syödä sellaisenaan tai käyttää ruoanlaitossa muiden kesäkurpitsoiden tapaan.

Täytetyt kiekkokurpitsat

2 kiekkokurpitsaa

TÄYTE:

  • 250 g broilerin jauhelihaa (lihattomaan versioon papuja tomaattikastikkeessa)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 kpl pieni sipuli hienonnettuna
  • mustapippuria myllystä
  • yrttisuolaa
  • 1/2 dl maustettuja korppujauhoja
  • 2 dl ruokakermaa
  • 4 – 5 kpl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna

PINNALLE:

  • 100 g juustoraastetta

Ruskista jauheliha kattilassa kuumennetussa öljyssä. Lisää ruskistamisen lopulla sipulisilppu ja anna kuullottua. Mausta seos pippurilla ja yrttisuolalla. Sekoita korppujauhe ruokakermaan ja lisää jauhelihaseokseen. Sekoita joukkoon hienonnetut tomaatit. Halkaise kiekkokurpitsat ja koverra molemmista puolikkaista sisus. Asettele puolikkaat sekä kannet uuninkestävälle vadille. Lusikoi täyte kurpitsoille ja kypsennä uunissa 175 asteessa 15 minuuttia. Lisää täytteiden päälle juustoraastetta ja kuorruta uunissa 225 asteessa 10 minuuttia. Koko kurpitsa kuorineen pehmenee uunissa herkulliseksi.

Resepti: Riitta Pojanluoma

Comments are closed.