Myskikurpitsa

Myskikurpitsan väri ja koko vaihtelee sadon mukaan jonkin verran. Meille tutuin myskikurpitsa on isohko pisaranmuotoinen kurpitsa, joka on väriltään keltainen.

Myskikurpitsan hedelmäliha on makeahko. Myskikurpitsa soveltuu makeasta maustaan huolimatta todella erilaisiin ruokiin. Myskikurpitsaa valmistaessa mausteiden käyttö on enemmän kuin sallittua! Myskikurpitsa maistuu niin padassa murean lihan kaverina kuin samettisessa myskikurpitsakeitossa, jossa on lisämakuna currytahnaa. Keitto nautitaan tuoreen leivän kera. Jälkkäriksi leivotaan kurpitsajuustokakku, joka on erinomainen kakku myös Halloween-bileisiin! Nappaa kaikki myskikurpitsareseptit täältä!

Lähde: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/raaka-aineet/kurpitsa

Mausteinen myskikurpitsakeitto

AINEKSET

  •  1 1/2 kg myskikurpitsaa (700 g valmista kurpitsasosetta) 
  • 1 iso sipuli 
  • 2 isoa valkosipulinkynttä 
  • 1/2 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä 
  • 1 rkl mietoa currytahnaa 
  • 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa 
  • tilkka öljyä kuullottamiseen 
  • 1 l vettä 
  • 1 kasvisliemikuutio 
  • 400 g kookosmaitoa 
  • suolaa, mustapippuria myllystä

TYÖVAIHEET

Leikkaa kurpitsat kuuteen osaan, poista siemenet ja pane palat uunipellille leivinpaperin päälle kuoripuoli alaspäin. Kypsennä paloja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes sisus on pehmeää.

Kaavi kurpitsansisus lusikalla kattilaan. Kuullota silputtu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet ja inkivääriraaste pannulla öljytilkassa. Lisää currytahna sekä jeera ja kuumenna hetken aikaa sekoittaen. Kumoa seos kurpitsasoseen sekaan kattilaan ja lisää vesi, kasvisliemikuutio ja keitä noin 5 minuutin ajan.

Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kookosmaito ja kiehauta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

RESEPTI Marja Samuli

Comments are closed.