Spagettikurpitsa

Spagettikurpitsa on saanut nimensä siitä, että sen hedelmäliha muuttuu kypsennettäessä spagettimaiseksi. Spagettikurpitsan maku on mieto ja siitä voi nauttia pastan tavoin. Kun kurpitsan keittää kypsäksi, sen hedelmäliha irtoaa spagettimaisina säikeinä. Spagettikurpitsaa voi kypsentää hyvin myös uunissa paahtamalla tai mikrossa. Kurpitsa sopii mainiosti erilaisiin keittoihin ja pataruokiin. Siemenet yleensä poistetaan ennen kurpitsan kypsentämistä.

Spagettikurpitsapasta

2 annosta

Spagettikurpitsan kypsä sisus on rihmamaista. Sitä voi nauttia pastan tavoin esimerkiksi tomaattikastikkeen tai yrttiöljyn ja parmesaanin kanssa. Tämä spagettikurpitsa resepti saa parmesaanijuustosta juustoisen maun.

  • 1 kpl spagettikurpitsa (1 kg)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 rkl voita
  • 2 kpl salottisipulia
  • 1 – 2 kpl valkosipulin kynttä
  • 1/2 dl basilika-persiljasilppua
  • 3/4 dl parmesaanijuustoraastetta

Halkaise kurpitsa pitkittäin. Kaavi siemenet pois. Valele kurpitsan sisäpinta öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Pane kurpitsan puolikkaat uunivuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voissa paistokasarissa. Lisää yrttisilppu ja parmesaani.

Kaavi kurpitsan kuuma sisus lusikalla tai haarukalla siivilään, valuta hetki ja kääntele kurpitsa yrtti-parmesaaniseokseen. Tarjoa heti.

Resepti Taina Salovaara

Comments are closed.