Mustaherukka

Suomen kesän pitkässä päivässä kasvaneet mustaherukat ovat kotimaista superfoodia. Jo alle desilitrasta mustaherukoita saat päivittäisen C-vitamiinin tarpeesi täyteen. Sen lisäksi mustaherukassa on hurja määrä soluja suojaavia polyfenoleita. Mustaherukka alentaa aterianjälkeistä verensokerin nousua ja parantaa verisuonten toimintaa. Uusia lupaavia terveyshyötyjä löydetään koko ajan lisää. Mustaherukoita kannattaisikin syödä joka päivä.

Mustaherukkatuorepuuro

4 annosta

Maidoton tuorepuuro syntyy kauramaidosta ja kaurahiutaleista. Mustaherukat tuovat puuroon makua ja väriä. Anna tuorepuuron turvota vähintään kolmen tunnin ajan tai yön yli.

Ainekset

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl pakastemustaherukoita
  • 5 dl kauramaitoa
  • 1 – 2 rkl hunajaa

Sekoita kulhossa kuivat aineet. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella tai haarukalla karkeaksi ja lisää kauramaidon kanssa puuroainesten joukkoon. Anna puuron turvota vähintään kolmen tunnin ajan tai yön yli. Makeuta hunajalla.

Resepti Katri Schröder

Comments are closed.