Puolukka

Puolukka-aika kestää elokuun lopulta lokakuun alkuun. Puolukoita on nopea kerätä, satoa on useimpina syksyinä hyvin ja meiltä saa satoaikaan suuremmissakin erissä punaposkisia puolukoita.

Puolukassa on paljon flavonoleja, jotka toimivat antioksidantteina eli ehkäisevät solujen hapettumista. Kivennäisaineista puolukka sisältää erityisesti mangaania. C-vitamiinia on melko niukasti, 5 mg/100 g (mustaherukassa 120 mg/100 g).

Puolukka sisältää enemmän luontaista sokeria kuin mustikka. Marja on kuitenkin niin hapokas, että ihmisen makuaisti ei pysty aistimaan puolukan makeutta. Marja sisältää paljon bentsoehappoa, luonnon säilöntäainetta. Sen ansiosta puolukka säilyy survottuna jääkaapissa läpi talven.

Lisäksi marjassa on esimerkiksi sitruuna-, omena-, parkki- ja salisyylihappoa. On hyvä muistaa, että puolukan ravintoainepitoisuus kasvaa sen kypsyessä eli ensin kerätään hyytelömarjat ja vähän myöhemmin muut.

Lähde: Martat.fi

Comments are closed.