Melonit

Melonit ovat Lounais-Aasiasta ja Afrikasta kotoisin olevia hedelmiä.  Meloneja on kahta lajia: vesimeloneja ja sokerimeloneja. Verkko- ja hunajameloni kuuluvat sokerimeloneihin. Lajit erottaa siemenistä; vesimelonien siemenet jakautuvat eri puolille hedelmälihaa, sokerimelonien siemenet taas keskittyvät yhtenäisesti hedelmän sisäosiin.

Melonin vaatima pitkä kasvukausi tuo mukanaan oman haasteen Suomen lyhyeen kesään. Melonit kypsyvätkin usein vasta elo-syyskuun vaihteessa. Kokonaista melonia voi kypsyttää huoneenlämmössä vielä viikon verran ennen nauttimista.

Vesi- ja verkkomelonit säilytetään viileässä  +8 – +12 asteessa, ja hunajamelonit säilytetään kylmässä +4 – +6 asteessa. Avattu eli halkaistu meloni kannattaa syödä viikon sisällä. 

Comments are closed.