Tarhaherne

Makeat herneet kuuluvat kesään!

Rannikon puutarhalla kasvava herne on oiva proteiinin lähde: herne sisältää runsaasti proteiinia ja vain vähän rasvaa. Herneet maistuvat parhaalta tuoreena, mutta kuivatuista herneistä saadaan myös talvella maistuvaa hernekeittoa.

PERINTEINEN HERNEKEITTO

AINEKSET

  •  ½ kg kuivattuja herneitä 
  • 3 l vettä liotukseen 
  • 1 sipuli 
  • 400 g palvikinkkua 
  • 2-3 rkl sinappia 
  • 1–2 tl meiramia 
  • 6–8 kokonaista valkopippuria 
  • (suolaa maun mukaan)

TYÖVAIHEET

Laita herneet likoamaan kylmään veteen yön yli.

Kaada liotusvesi pois. Lisää lionneet herneet ja 2–3 litraa vettä isoon kattilaan. Laita keitto kiehumaan.

Kuori ja silppua sipuli. Lisää herneiden sekaan sipuli ja mausteet. Sekoita keittoa hyvin. Anna kiehua hiljalleen 1 ½ –2 tuntia tai hernepussin mukainen suositusaika.

Lisää pieneksi kuutioitu palvikinkku, kun keitto on noin puolta tuntia vaille valmis. Jatka keittämistä.

Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.

Lähde: https://www.soppa365.fi/

Comments are closed.